• Nematoden tegen keverlarven 100 m²
  • Model: nematodes-nemat30U-100m/013

Nematoden tegen keverlarven 100 m²

Op voorraad 42,00€Hoe werkt het?

De nematoden zijn microscopisch kleine wormen die de larven van insecten doden. Ze zijn onschadelijk voor de mens, dier en planten. Als de larven dood zijn, gaan de nematoden op zoek naar andere slachtoffers.

Ook beschikbaar voor:

40 m2  (referte= nematode-nemat12u/013)

16 m2  (referte = nematode-nemph5/013)Werking van de nematoden

Deze microscopisch kleine aaltjes zullen actief op zoek gaan naar keverlarven. Als ze dan een keverlarve binnen dringen scheiden ze bacterie af die in symbiose leeft met de aaltjes maar die wel fataal is voor de engerling. De bacteriën zetten de ingewanden van de gastheer om in vloeibaar voedsel die gemakkelijker te eten is voor de nematoden.
De parasitaire nematoden die zich zeer goed voelen in hun eetparadijs vermenigvuldigen zich in de keverlarve vooraleer die ontbindt. Zodoende verspreidt zich een nieuwe generatie nuttige nematoden die op zoek kunnen gaan naar nog resterende engerlingen. Geïnfecteerde keverlarven of engerlingen verkleuren van wit-beige naar helder rood tot bruin en het insect verslijmt waardoor het vaak moeilijk terug te vinden is. De eerste engerlingen kunnen na twee tot vier dagen reeds gedood worden.
Deze behandeling kunnen we het best toepassen vanaf half juli tot september als de keverlarven zich vlak onder de graszode bevinden. Verder mag de bodemtemperatuur mag niet dalen onder de 12°C en om de overlevingskansen voor de aaltjes zo groot mogelijk te maken moet het gazon voor en na de behandeling goed worden beregend. Onder ideale omstandigheden kan 95 procent van alle engerlingen na amper 6 weken gedood zijn. Bij gebrek aan voedsel zullen de aaltjes op hun beurt verdwijnen.


Gebruik van nematoden

De nematoden bevinden zich in een fijn poeder vermengd met kleipoeder. Men hoeft enkel het product te verdunnen in water en over de grond te verspreiden. Het product enkel gebruiken waar de te bestrijden insecten zich bevinden en als de temperatuur niet lager is dan 12°C.

 

Welke hoeveelheden heb ik nodig?

Verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden:

  • 5 miljoen nematoden voor de behandeling van  10m2
  • 25 miljoen nematoden voor de behandeling van 50m2
  • 50 miljoen nematoden voor de behandeling van 100m2
  • 500 miljoen nematoden voor de behandeling van 1000m2
Geef beoordeling
Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Gerelateerde producten

Nematoden tegen keverlarven 16 m²

Nematoden tegen keverlarven 16 m²

14,50€

Nematoden tegen keverlarven 40 m²

Nematoden tegen keverlarven 40 m²

25,95€

Schrijf je in op onze mailing lijst