• Compostvat - 150 liter
  • Model: composteur-tum01/050
  • Compostvat - 150 liter

Compostvat - 150 liter


Sorry, maar dit artikel is helaas niet meer beschikbaar.

Gerelateerde producten

Omwoelstang voor compost

Omwoelstang voor compost


De dubbele kamer laat toe dat er doorlopend kan gecomposteerd worden; in de ene kamervult u aan, en in de andere kamer wordt gecomposteerd. U bekomt op een ecologische en natuurlijke wijze een rijke meststof voor uw tuin.

Kenmerken:

- zwarte ton, uit 85% gerecycleerd plastiek met een inhoud van 150 liter

- draaiende tambour waardoor de compost omwoeld kan worden en ook verlucht

- afmeting tamboer: 55cm (diameter) en 67 cm (B)

- afmetingen gemonteerd op de steun: 66 (B) x 71 (L) x 90 (H)

- 14 kg

- steun uit gegalvaniseerd ijzer, roest niet

- tamboer van plastiek, UV bestendig

 Opmerking: deze compostton wordt gedemonteerd geleverd met een duidelijke gebruiksaanwijzing voor de montage van de steun en het plaatsen van de tamboer op de steun. (deze handleiding bestaat op dit ogenblik echter enkel in de Franse taal).

U kan deze compostton echter ook  volledig gemonteerd bij u thuis bezorgd krijgen. Hiervoor betaalt u dan een meerkost van 38 euro. Wanneer u voor deze optie kiest vragen wij u dit duidelijk te vermelden bij uw bestelling.

 

 

Het principe van deze roterende compostton

het vat draait moeiteloos rond een vast as. Een vijf tot tien omwentelingen, en dit om de 2 tot 3 keer/dag laat toe om de compost te verluchten en om te woelen, om de warmte te verdelen, en om het werk van de bacterien te versnellen. Zo eenvoudig is het.

?

Welke zijn de voordelen??

 de kwaliteit van het gecomposteerd materiaal is opmerkelijk beter dan bij het statisch composteren. Het gaat daarenboven ook sneller, en het verrijkt de structuur, de textuur, de verluchting van het materieel en de vruchtbaarheid. U tuin kan er echt enkel goed bij varen! 

Hoe deze ton gebruiken?

- vul de ton met gelijke delen organisch materieel: fruit- en groentenafval, bladeren, haagscheersel, stro, bloemen, kranten, eierschelpen, .......... Gebruik echter nooit gekookte restanten, vleesresten, melkproducten, vetten, vis.

- na 2 tot 4 weken kan u de compost reeds gebruiken:

* op de grond: om de vruchtbaarheid van de bodem te verbeteren, om de vochtigheid rond de planten te verhogen en de wateropname van de planten te verminderen;

* rond de planten: voedselextract als vervanger van chemische producten en onkruidverdelgers. De planten zullen ook beter bestand zijn tegen parasieten.

 

Geef beoordeling
Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Gerelateerde producten

Omwoelstang voor compost

Omwoelstang voor compost

22,51€

Schrijf je in op onze mailing lijst