BOKASHI compostemmer
BOKASHI EMMER
de bokashi-emmer bestaat uit: een emmer met kraantje + deksel + handgreep + een maatbeker om de compostthee op te vangen via het kraantje + een deksel voor in de emmer + een zwarte spatel om de te verwerken keukenafval af en toe te mengen.
Voor het versnellen en beïnvloeden van het fermenteringsproces hebben we ook, in kit of afzonderlijk, een aantal producten in ons gamma.
Werkingsprincipe
-
EENVOUDIG, de keukenrestjes verspreiden in de emmer
-
SNEL, het compost- en fermenteringsproces neemt amper 2 weken in beslag
-
COMPACT, een emmer van amper 38 cm hoog om het keukenafval van een gezin tot 4 personen onmiddellijk te verwerken
-
GEURLOOS, laat geen enkel geurspoor na!
TOEPASSING:
- snij GFT-afal in kleine stukjes
- verdeel een kleine hoeveelheid BOKAHI starter/activator op de bodem van de emmer
- breng een laag GFT afval in de emmer en druk deze aan en sluit dan af met het deksel
- herhaal dit proces tot de emmer vol is
- tap dagelijks het sap af (verlengd met 100 delen water), en gebruik dit als meststof voor uw kamer-en tuinplanten
- laat de GFT 1 tot 2 weken fermenteren
- de Bokashi is klaar wanneer u een zoet-zure geur waarneemt als u de emmer opent
- gebruik de BOKASHI humus als meststof
in dit productgamma kan u trouwens kiezen voor een of twee bokashi keukenemmers, al dan niet met een activatieproduct.